Dödsolyckan skedde i norra delarna av Färjestaden på Öland. Foto: Helmuth Petersson

Rättegången om dödsolyckan på Öland flyttas fram – covid satte stopp

Uppdaterad
Publicerad

Under måndagen skulle förhandlingarna i Kalmar tingsrätt kring dödsolyckan på Öland återupptas och avslutas, men förhandlingen har skjutits fram.

– På grund av covid-skäl har vi fått flytta förhandlingen till nästa måndag, säger åklagaren Kjell Janneson, när SVT når honom på telefon.

En 57-årig man står åtalad misstänkt för att ha orsakat en mamma och hennes sons död i juli 2020. De blev påkörda under en cykeltur i ett sommarstugeområde i Färjestaden. Bakom ratten i bilen som körde på dem satt den misstänkte 57-åringen.

Dödsolycka i Färjestaden

Rättspsykiatrisk utredning klar

Under förra veckan meddelades att den större rättspsykiatrisk undersökning som 57-åringen genomgått kommit fram till att han inte led av någon allvarlig psykisk störning vid det misstänkta brottet. Därför kommer mannen inte att kunna dömas till rättspsykiatrisk vård. 

Nästa måndag kommer tingsrätten gå igenom hela utredningen och sedan kommer domaren berätta när domen kommer.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dödsolycka i Färjestaden

Mer i ämnet