Region Kronobergs vaccinsamordnare Lena Andersson Nazzal säger att det är svårt att planera när förutsättningarna ändras. Foto: TT/Region Kronoberg

Region Kronoberg skjuter upp vaccination av 80+

Uppdaterad
Publicerad

På tisdagskvällen fick Region Kronoberg beskedet att utlovad leverans av Modernas vaccin uteblir. Det innebär att regionen inte kan öppna upp bokning för vaccination för personer födda 1941 eller tidigare som planerat den 10 februari.

Därmed ställs tidsbokningen in för den här veckan och det är enligt regionen oklart när bokning och vaccinering kan starta.

– Det är väldigt svårt att planera när vi får såhär sena besked och inte heller får någon riktig förklaring till varför det blivit såhär, säger Lena Andersson Nazzal, vaccinsamordnare i Region Kronoberg.

Corona i Kalmar och Kronobergs län

Nu får regionen tänka om.

– Vi ska göra en ny plan utifrån de nya förutsättningarna. Vi tror att vi vet vad vi planerar för, men det är svårt när förutsättningarna ändras med kort varsel.

”Väldigt olyckligt”

– Detta är så klart väldigt olyckligt då vi på flera sätt hunnit kommunicera till personer i denna åldersgrupp, och då många sett fram emot att nu kunna boka tid för vaccination. Det råder just nu för stor osäkerhet kring när vi beräknas få vaccin. Vi kommer att ge mer information så snart vi vet, skriver regiondirektör Martin Myrskog i ett pressmeddelande.

Det var i fredags som Region Kronoberg gick ut på en presskonferens och berättade att de från och med vecka sju inleder fas 2 med att vaccinera personer ur allmänheten som är födda 1941 eller tidigare.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Corona i Kalmar och Kronobergs län

Mer i ämnet