Foto: SVT

Region Kronoberg går från fyra till två covidavdelningar

Publicerad

Under fredagen bestämde Region Kronoberg att stänga ner ytterligare en covidavdelning, avdelning 5 i Ljungby. I onsdags stängde man avdelning 34 på Centrallasarettet i Växjö. Det innebär att man under veckan gått från fyra covidavdelningar till två.

– Vi har ett mindre inflöde av covidpatienter och vi har väldigt mycket patienter på kirurgen, ortopeden och medicin, säger Niklas Silvert, biträdande sjukhuschef Ljungby.

Minskat från 34 till 23

Sedan i onsdags har antalet inlagda covidpatienter gått ned från 34 stycken till 23. I och med det beslutade man under fredagen att stänga ännu en covidavdelning.

I dagsläget finns två covidavdelningar på Centrallasarettet i Växjö.

– Vi har fortfarande högt tryck på IVA, men annars ser det bra ut för helgen. Vi kan ta hand om covidpatienterna på de två avdelningar som vi har, vi behöver vårdplatserna till vanliga patienter, säger Niklas Silvert.

Enligt Niklas Silvert har regionen tillräckligt med beredskap att snabbt öppna upp en covidavdelning igen om läget skulle ändras.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Corona i Kalmar och Kronobergs län

Mer i ämnet