Foto: Michael Probst/TT/AP

Region Kronoberg satsar på ökad energirådgivning

Uppdaterad
Publicerad

Region Kronoberg satsar 175 000 kronor på utökad energirådgivning för företagare och fastighetsägare.

Bakgrunden är den höga efterfrågan på energirådgivning på grund av de höga elpriserna.

– De kommunala energirådgivarna är hårt ansatta och många av företagen är väldigt pressade. Vi vill därför skjuta till pengar som gör det möjligt att nå fler med oberoende information, säger Pernilla Bodin, regional utvecklingssamordnare för cirkulär ekonomi.

Spara både på kort och längre sikt

Rådgivningen ska ges av Energikontor sydost och ske både i grupp och individuellt. Målgrupp är företag, företagsorganisationer, föreningar och fastighetsägare med stor energiförbrukning.

– Företagare och fastighetsägare behöver all hjälp vi kan ge för att kunna bemöta dessa oroliga tider på bästa sätt. Kunskaper kring eleffektivisering och hur de kan jobba på ett bättre sätt med frågan är viktiga och eftertraktas, säger René Jaramillo (M), ordförande i regionala utvecklingsnämnden i ett pressmeddelande.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.