Region Kronoberg ställer in planerade operationer på grund av hög sjukfrånvaro bland personalen.

Region Kronoberg ställer in operationer

Uppdaterad
Publicerad

På grund av hög sjukfrånvaro har Region Kronoberg beslutat att ställa in planerade operationer. Nu ska personalen testas för Covid-19 för att försöka få ner sjukfrånvaron.

De icke nödvändiga operationerna ställs in under denna veckan, med undantag för ögonoperationer samt endoskopier. Även mammografiundersökningarna är inställda under vecka 12 till och med 14.

– Det är många som är hemma och är sjuka. Den personal som är på plats behövs för de akuta flödena, säger Rickard Claesson, biträdande sjukhuschef i ett pressmeddelande.

Corona i Kalmar och Kronobergs län

Samtidigt påbörjas alltså en omfattande provtagning av all egen sjukvårdspersonal. Detta för att utesluta covid-19 vid symptom, och på så sätt få tillbaka den sjukskrivna personalen fortare.

– Det viktigaste budskapet vi har till invånarna just nu är att inte gå på planerade besök i vården som inte är nödvändiga om man har förkylningssymtom eller andra nytillkomna luftvägsbesvär. Boka istället om besöket, säger regiondirektör Martin Myrskog.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Corona i Kalmar och Kronobergs län

Mer i ämnet