Centrallasarettet i Växjö. Foto: Danijel Ivic/SVT

Region Kronoberg tar emot två patienter från Sörmland

Uppdaterad
Publicerad

Region Kronoberg har tagit emot och vårdar två Sörmländska patienter med covid-19. De vårdas nu på intensivvårdsavdelningen på centrallasarettet i Växjö.

Flygplatsen i Växjö öppnades upp för att ta emot de två patienterna som kom med flyg i går kväll och natt för vidare transport med ambulans.

– Vi har sedan tidigare beslutat att flytta patienter istället för personal och har tydliga rutiner för hur transporterna ska gå till. Det här gör vi för att skaffa oss erfarenhet som kommer kommande patienter till del och för att vi kan behöva hjälp längre fram, säger Pär Lindgren, chefläkare i Region Kronoberg i ett pressmeddelande.

– Coronakrisen drabbar olika regioner olika mycket. Just nu behöver Region Sörmland vårt stöd och självklart ska vi hjälpa till, nästa gång kan det vara vi som behöver hjälp, säger regionstyrelsens ordförande Mikael Johansson (M).

Läget för patienterna är stabilt.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Corona i Kalmar och Kronobergs län

Mer i ämnet