Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Onsdagens sammanträde i regionfullmäktige inleddes med en tyst minut för folket i Ukraina. Foto: SVT

Tyst minut för Ukraina inledde regionfullmäktige

Uppdaterad
Publicerad

Idag tas det slutgiltiga beslutet i regionfullmäktige i Kronoberg om det nya akutsjukhuset i Räppe. Men kriget i Ukraina gjorde sig påmint och dagens sammanträde inleddes med en tyst minut för folket i Ukraina.

– Jag vill att vi börjar med att vi sänder alla medmänskliga och varma tankar vi kan till folket i Ukraina, vi tänker på de som kämpar, var orden som Ordförande Britt-Louise Berndtsson (C) inledde mötet med.

Mikael Johansson (M) berättar för SVT att regionen har dialog med bland annat Sveriges kommuner och regioner för att vara beredda att skicka material till Ukraina och ta emot sjuka personer. Men ännu finns inga beslut.

På torsdag ska regionen också ha möte med alla kommunerna och länsstyrelsen för att diskutera Ukraina och hur det kan komma att påverka lokalt.

Se delar av den tysta minuten när regionfullmäktige öppnade i videon ovan.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Nya sjukhuset i Växjö

Mer i ämnet