Rektorn: ”Det har fungerat över förväntan”

Uppdaterad
Publicerad

Borgholms kommun ska servera gratis frukost till årskurs 6-9. En av de skolor som får gratisfrukost är Slottsskolan i Borgholm. SVT Nyheter Småland har pratat med rektor Göran Eliasson, som tycker att det uppskattas av elever.

Under den här terminen ska Borgholms kommun erbjuda gratis frukost till årskurs 6-9. Det blir två skolor som ingår i pilotprojektet, Åkerboskolan och Slottsskolan.

Göran Eliasson som är rektor på Slottsskolan säger att ungefär en tredjedel av alla elever äter frukost på skolan, och att beslutet var välkommet.

– Jag vet att många av våra elever har långa transporttider till skolan och jag vet också att det finns många elever som har svårt att äta frukost innan de ger sig av till skolan, säger Göran Eliasson.

Pilotprojektet att servera gratis frukost till alla i årskurs 6-9 kommer att pågå den här terminen. Det ska sedan utvärderas.

I videon ovan kan du höra Göran Eliasson berätta mer om satsningen på gratis frukost  för eleverna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.