Foto: TT

Borgholmsbranden under kontroll – polisen utreder mordbrand

Uppdaterad
Publicerad

Under hela söndagen bekämpade räddningstjänsten en brand i centrala Borgholm, först vid 19:30-tiden ansåg man att den var under kontroll. Polisen har inlett en utredning om grov mordbrand.

Delar av byggnaden, Borgholms bistro, fick rivas innan man fick kontroll på branden. Boende i närheten får tillbringa natten på hotell.

– Våra begränsningslinjer gav resultat. Det föreligger inte längre någon spridningsrisk, sa Henrik Oskarsson, räddningschef i beredskap på Räddningstjänsten Öland vid 20:30-tiden.

Därmed kunde också den varning till allmänheten som legat ute sedan tiotiden på förmiddagen blåsas av.

Inga skadade eller saknade

Inga personer har skadats eller rapporterats saknade. Men polisen konstaterar att risken för spridning till intilliggande fastigheter har varit mycket stor.

Ärendet utreds som grov mordbrand.

– Ja, vi misstänker att den var anlagd, säger Fredrik Bratt. Men på vilka grunder vet jag inte.

Foto: Karl Nilsson / TT

LÄS MER: Butiksägaren orolig för att varor ska skadas

Larmet om branden i Borgholms bistro, tidigare Wilmas, kom strax efter 10.30 på söndagsförmiddagen. Enheter från Borgholm, Färjestaden, Runsten och Löttorp bekämpade branden.

Räddningstjänsten kommer att ha personal på plats under hela natten för att bevaka brandplatsen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.