Lena Segerberg (S) Foto: Marie Askelöf/SVT

Efter SVT:s inslag – (S) vill ha gemensam diskussion om Västerviks sjukhus

Uppdaterad
Publicerad

Lena Segerberg (S) – landstingsråd med ansvar för vårdfrågor – vill att beslutet om att förflytta vissa canceroperationer till andra sjukhus ska tas upp igen.

Under måndagen berättade SVT Nyheter Småland att Moderaterna i Kalmar landsting är beredda att riva upp beslutet om att flytta vissa canceroperationer från Västerviks sjukhus.

Nu meddelar Socialdemokraterna i landstinget att man är redo att diskutera frågan med övriga partier efter valet.

Val 2018 Småland

– Jag vill ha en gemensam diskussion med de andra partierna, jag vill veta om man tycker man ska backa från beslutet att förflytta ändtarmsoperationer till Kalmar sjukhus, säger Lena Segerberg (S), landstingsråd från Västervik.

Vill du riva upp beslutet?

– Frågan tycker jag är viktig och jag vill ha en gemensam diskussion. Det är vad jag vill säga idag.

Socialdemokraterna vill ha en dialog efter valet. Bland annat för att, citat ”undvika använda Västerviks sjukhus blir ett slagträ i valet”.

– Det är viktigt att vi har en stor politisk majoritet kring frågan. Jag vill poängtera att Västerviks sjukhus ska förbli ett akutsjukhus, säger Lena Seberberg (S).

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Val 2018 Småland

Mer i ämnet