Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Här är Valiant som frimärke – se de andra vinnarkatterna i klippet. Foto: Privat/Anneli Carlstrlm, Postnord

Så blev hittekatten Valiant från Kalmar – som frimärke

Uppdaterad
Publicerad

Femkatter – från Kiruna till Lund – har nu blivit avbildade som frimärke. Hittekatten Valiant från Kalmar är en av dem. Här är resultatet.

Totalt var det 18 370 kattägare över hela landet som skickade in bilder på sina katter till Postnord och till slut valdes fem katter ut, som nu blivit illustrerade av Annelie Carlström.

– Det är jättestort att han nu är en av de utvalda katterna som får pryda årets frimärken och jag ser fram emot att se hans ansikte och personlighet på alla mina brev senare i år, sa ägaren Jasmine Olsson Hansi i ett pressmeddelande när vinnarna presenterades.

Se alla vinnarkatterna som frimärken i klippet ovan.

ARKIV: Katten Hera beskrivs som morgontrött, gosig och modig. Nu ska hon stå modell för ett nytt frimärke

Här är katterna på frimärkena

  • Fili är en ragdoll från Kiruna. En lite udda filur som agerar vårdkatt och har stått vid matte Maja Tapanis sida under långtidscovid.  
  • Hera är en sibirisk katt från Lund. Alltid pigg på äventyr och har visat sin matte Julia Weber att ingenting är omöjligt – bara man vågar. 
  • Bengt är en brittisk korthår från Västerås. En ung charmör som givit sällskap och välmående för matte Emma Pettersson i hemarbetstider. 
  • Cornelis är en devon rex från Stockholm. En genomsnäll myskille som förgyller tillvaron för sin ägare Louise Enhus med sin nyfikenhet.  
  • Valiant är en huskatt från Kalmar, som tack vare ett katthem hittade hem till Jasmine Olsson Hansi och nu får den kärlek och omvårdnad alla katter förtjänar.

Källa: Postnord

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.