Så blir du snabb på att fickparkera

Publicerad

P4 Kronoberg ordnade tävling i Ljungby för världens barn.

På torget i Ljungby pågick en tävling på onsdagseftermiddagen till förmån för Radiohjälpens insamling Världens barn. Genom att betala pengar till insamlingen får man anta utmaningen och delta i tävlingen. P4 Kronoberg är en av två lokala radiostationer som i år anordnar SM i fickparkering.

Martina Svensson, programledare på P4 Kronoberg, visar sig vara en riktig fena på att fickparkera och i klippet ovan visar hon hur en fickparkering går till.

Vinnaren – 6,97 sekunder

6,97 sekunder blev den vinnande tiden. Föraren, Stefan Landén tidigare travtränare, kan nu utse sig som vinnare av SM i fickparkering.

– Jätteskoj. Har kört mycket hästtransporter och backat med släp. Övning har gett färdighet. Pojken min ville att jag skulle köra så han betalade för sin månadspeng. Dessutom är det ju kul att pengarna går till bra ändamål.

 Andraplatsen gick till Erica Persson – fyra sekunder efter.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer