Handlaren, Anders Eklöf, berättar i klippet att det är högst tryck på paketutlämningen runt Black Friday. Foto: Fanny Asplund/SVT/TT

Ölandsbutik coronasäkrar sin paketutlämning inför Black Friday

Publicerad

En separat kö, fler inlämningsställen och minskad kaféverksamhet är några av åtgärderna som vidtagits på ett postutlämningsställe i Färjestaden. Detta för att coronasäkra utlämningen under tillströmningen vid Black Friday.

Den 27 november infaller den stora readagen Black Friday. En dag som det vanligtvis e-handlas mycket på, men som i år förväntas generera ännu mer paketbeställningar på grund av att coronarestriktionerna avråder från att besöka köpcentrum och butiker.

– Alla tror att det ska bli ”all time high” när det gäller paket. Vi är redo och rustade, säger handlaren Anders Eklöf.

Corona i Kalmar och Kronobergs län

Coronasäkrat utlämningsställe

Han äger en livmedelsbutik i Färjestaden med ett postutlämningsställe. De har nu börjat coronasäkra för att förbereda sig inför Black Friday och julhandeln.

De säkerhetsåtgärder som butiken tagit är att de ordnat en separat kö för posten, förberett för att öppna två extra utlämningsställen i anslutning till den befintliga och minskat sin kaféverksamhet.

– Personalen kommer att agera trängselvakter och se till att folk håller 1,5 meters avstånd mellan varandra i kön, säger Anders Eklöf.

Högt tryck

Enligt honom är dagarna runt Black Friday de största när det gäller postärenden. Det börjar med högt tryck måndagen efter Black Friday och sedan fortsätter trycket under veckan.

Nu har butiken alltså vidtagit åtgärder för den stora paketboomen, men Anders Eklöf meddelar att de även kommer kommunicera ut vilka dagar och tider det är lägre tryck så att kunder som ändå är oroliga kan komma då istället.

– Jag uppmanar alla att följa de råd och restriktioner som gäller. Håll avstånd, sprita och tvätta dina händer, och ha förståelse för att det kanske tar lite längre tid än under vanliga förhållanden.

I klippet visar Anders Eklöf hur han och personalen har coronasäkrat sin paketutlämning.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Corona i Kalmar och Kronobergs län

Mer i ämnet