Bygget pågår för fullt och den 1 augusti är det dags för inflyttning. Foto: Marie Askelöf/SVT

Så hög är hyran för Växjös nya studentbostäder

Uppdaterad
Publicerad

Den 1 augusti är det inflyttningsdatum i de 248 nya studentlägenheterna som just nu byggs på campus i Växjö. Men hyran för en etta landar på 6701 kronor i månaden.

I dag släpps de nya studentlägenheterna för uthyrning på Växjöbostäders boplats. Det rör sig om 240 ettor på 27 kvadratmeter och åtta tvåor på 48 kvadratmeter. Hyran för en etta ligger på 6701 kronor och för en tvåa på 10555 kronor. Studenterna betalar bara tio månadshyror per år.

– Det blir ju en lite hög hyra. Det är ju relativt små lägenheter men de har ju hög standard: det är kök och badrum som driver upp priserna. Vi har pressat det så mycket vi kan göra, och det är det vi kommer ner till med de byggtekniker vi har. Vi har filat och funderat mycket, säger Växjöbostäders ordförande Anders Bengtsson (C).

Studenthyror i Växjö

Och han tror att lägenheterna kommer att bli uthyrda.

– Vi tror att det är ett högt intresse. Vi har fått frågor i förhand. Växjös studenter skriker ju efter bostäder.

Samtidigt säger han att det kan gå att bo två personer i en etta för att minska kostnaden.

– Det kan gå. Om man är riktigt bra kompisar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Studenthyror i Växjö

Mer i ämnet