Foto: Privat

Tuva sa upp sig för att starta resebyrå i Spanien – då kom corona

Uppdaterad
Publicerad

Tuva Bojstedt sa upp sig från alla tre tjänster hon hade i Högsby kommun för att börja sitt drömjobb tillsammans med sin man på den spanska solkusten. Bara tre månader senare slog coronapandemin till med full kraft. Det har påverkat dem, både psykiskt och ekonomiskt.

Tuva Bojstedt arbetade som egenföretagare och gymnasielärare samtidigt som hon var engagerad kommunpolitiskt i Högsby kommun.

Fastnade i Spanien

Men en dag bestämde hon sig för att tillsammans med sin man ta över en resebyrå på den spanska solkusten. Precis när de kommit igång med sitt företag kom corona och de blev fast i Spanien i flera månader. Samtidigt som deras dotter studerade på gymnasiet i Kalmar.

Corona i Kalmar och Kronobergs län

– Det som var jobbigast i början var att vi inte kunde vara med familjen här i Sverige på samma sätt. Ekonomin kom lite i andra hand de första månaderna. Men nu, ju längre pandemin pågår, desto svårare blir det, säger Tuva Bojstedt.

Ser ljust på framtiden

Trots den tuffa ekonomiska situationen som råder för turistbranchen just nu, är hon fortfarande hoppfull om framtiden.

Har du ångrat dig att du har startat eget företag?

Nej, det har vi inte. Däremot är vi rätt förbannade på corona kan jag säga, säger Tuva Bojstedt.

Hör mer i klippet om Tuva Bojstedts tuffa resa.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Corona i Kalmar och Kronobergs län

Mer i ämnet