Huset i Hovmantorp där en bombattrapp placerades under lördagsnatten utsattes för sabotage så sent som för drygt en vecka sen. Foto: Clary Kroon/SVT

Samma hus utsatt för sabotage tidigare

Publicerad

Bara för någon vecka sen utsattes det hus i Hovmantorp som under lördagsnatten bombhotades för sabotage. Då hittades en brandfackla lutad mot ett stuprör.

– Vi hade en händelse för någon vecka sen där någon hade satt någon form av fackla eller liknande mot stupröret, berättar Henrik Johansson, inre befäl på polisen i Växjö.

Facklan ska ha upptäckts av husägaren själv. Det är oklart om den hade slocknat av sig själv eller släckts manuellt när den hittades. Klart är att det rör sig om samma person som natten till lördagen hittade en tickande anordning fäst på taket till hans carport.

Polisen anser trots de två incidenterna att det inte föreligger någon hotbild mot mannen som bor i huset.

– Det gör det inte. Vi har varit och pratat med målsägande och inte fått fram något som tyder på det, ännu. Men vi jobbar vidare med detta ärende, säger Henrik Johansson.

På lördagseftermiddagen finns ingen misstänkt för placeringen av bombattrappen, ett brott som rubriceras som grovt olaga hot.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer