Klintemåla, i Oskarshamns kommun, kommer visas i SVT:s nya program ”Mot ljusare tider”. Foto: Stefan Edlund Produktion AB

Nytt slow-tv-program ska direktsända våren i Småland

Uppdaterad
Publicerad

”Mot ljusare tider” är namnet på SVT:s nya slow-tv-program som kommer följa vårens utveckling på åtta fasta platser runt om i Sverige. Klintemåla i Oskarshamns kommun är en av platserna som kommer vara med.

– Vi kommer ha en hel del kontraster från söder till norr och så behöver vi några platser mittemellan. Klintemåla kom upp som ett förslag och vi tyckte att den småländska sommaridyllen skulle få vara med, säger Johan Erhag som är projektledare för programmet.

Förutom de fasta kamerorna kommer tittarnas egna bilder och filmer av hur våren ser ut hos dem visas i programmet. SVT ska även sända drönarfilmer från hela landet.

”Mot ljusare tider” kommer direktsändas dygnet runt i tio dagar med start söndagen den 9 maj, klockan 23.00.

Varför görs detta just nu?

– Det har inte undgått någon att vi har levt ett år i en pandemi. Många har suttit inne och haft det tråkigt. Efter vintern pratar vi om att vi längtar efter ljusare tider och det är precis vad det här programmet handlar om.

Programmet går att se på SVT Play, Kunskapskanalen och genom Duo-appen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.