”Vi kommer att få kontraster” – hör projektledaren om vad man får se i nya programmet. Foto: Anders Strömquist /SVT

Ny slow tv-satsning fångar våren i SVT

Uppdaterad
Publicerad

”Mot ljusare tider” är en förlängning av ”Den stora älgvandringen” som avslutas på söndag kväll. Det är SVT Umeå som producerar programmet och tanken är att man placerar ut kameror på ännu fler platser i Sverige och möter våren tillsammans.

Utöver fasta spelplatser från den svenska naturen så kommer ”Mot ljusare tider” visa landet uppifrån. Under de tio dagar som programmet pågår kommer SVT att flyga drönare från olika platser från sydligaste Skåne till Norrbottens nordligaste spets.

– Vi kommer att placera ut kameror ibland annat i Abisko, Smygehuk och Stockholms skärgård. Men kommer även att visa bilder från tittare och fotografer runtom i landet, säger Johan Erhag som är projektledare på SVT Umeå. 

Slow-tv lockar publik 

Även om det populära programmet ”Den stora älgvandringen” går mot sitt slut så kommer man att lämna kvar några kameror i Kullberg som man kan använda i programmet ”Mot ljusare tider”.  

– Jag tror att slow-tv är här för att stanna. Vi har sett ett fantastiskt gensvar på älgvandringen. Men även på Gården och Guldbron som är produktioner som gjorts i Umeå. Tekniken har gjort att det har öppnats upp enorma möjligheter att göra den här typen av tv, säger projektledaren Johan Erhag.

Programmet startar klockan 23.00 på SVT Play, Kunskapskanalen och i Duo-appen.

Så skickar du in en bild till programmet

Bilder tas emot i SVT:s Duo-app och visas i rutan under sändningen.

Har du tips på var vi ska filma eller vill du vara med i sändningen med din livefilm? Mejla svtnatur@svt.se.

Med start den 23:00 den 9 maj på SVT Play, Kunskapskanalen och Duo-appen.

Källa: SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.