Foto: SVT Design

Dömd mördare IVO-anmäler Rättspsykiatriska regionkliniken

Uppdaterad
Publicerad

En man som suttit frihetsberövad i drygt 23 år för bland annat mord och grov våldtäkt, IVO-anmäler nu Rättspsykiatriska regionkliniken i Växjö efter att ha tvingats klä av sig naken inför två vårdare.

I sin IVO-anmälan skriver mannen att kliniken kränkt honom genom att han vid upprepade tillfällen tvingats klä av sig naken efter att han mottagit ett besök.

Mannen skriver bland annat i sin anmälan att vårdarna rutinmässigt beslutat att han skulle klä av sig naken i samband med besök och att det är en form av maktmissbruk.

Anmält kliniken tidigare

Enligt mannen förklarade vårdkliniken att han behövde klä av sig för att den tjänstgörande läkaren inte kände honom så bra, men anmälaren är inte nöjd med förklaringen.

Enligt klagomålet till Inspektionen för vård och omsorg berättar mannen att han tidigare anmält kliniken i syfte att synliggöra brister i verksamheten. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.