Bild från ridtävlingen Karl-Oskar Cup på Värendsvallen i Växjö Foto: SVT/Ricardo Garcia Canchaya/Cecilia Ekströmer

Ridklubb tecknar avtal om lån till ny ridsportanläggning

Uppdaterad
Publicerad

Växjö kommun och Växjö ridklubb har tillsammans tecknat ett avtal om finansiering för en ny ridsportanläggning.

Växjö kommun och Växjö ridklubb har kommit överens om att Växjö ridklubb ska ta fram underlag för investeringsbehov, kalkyl och budget för den tänka investeringen och presentera det för kommunen senast den 31 december 2019.

– Vi tycker det är väldigt viktigt att vi har ett rikt och allsidigt utbud av idrotter i kommunen. Just hästsporten är prioriterad och i vår budget för 2018 framgår att hästsporten ska ges goda förutsättningar för att utvecklas, säger Anna Tenje (M), kommunstyrelsens ordförande.

Vill utveckla hästsporten i Växjö

Kommunen lånar ut pengar till investeringarna förutsatt att Växjö Ridklubb kan presentera en hållbar kalkyl och budget för investeringen och att kommunen får säkerhet för sin utlåning.

– Det är väldigt positivt att vi har kunnat teckna en avsiktsförklaring med kommunen. Vi har ett stort behov av att rusta upp och modernisera våra anläggningar för att vi ska kunna utveckla hästsporten vidare på ett gynnsamt sätt, säger Towe Lindqwister, ordförande i Växjö Ridklubb.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.