Foto: SVT

Skadedjuren i sjukhusets utbildningslokaler ska bort

Publicerad

De utbildningslokaler på sjukhuset i Oskarshamn där personal slagit larm om problem med mögel och skadedjur som möss och kackerlackor ska åtgärdas.

Det beslutades när sjukhusledningen i Oskarshamn hade ett möte under torsdagen.

– Vi kommer att ordna med ett nytt ventilationssystem, ny inredning och se över ytskikten i lokalerna där kliniskt träningscentrum håller till, bland annat, säger landstingets fastighetschef Iréne Brodell.

Hon säger också att man från landstingets sida egentligen söker efter en annan långsiktig lösning för kliniskt träningscentrum och andra verksamheter i Oskarshamn, men att man ännu inte är klar över den lösningen.

Åtgärdsplan omgående

– Därför beslutade vi oss för att ta fram en åtgärdsplan och se till att lösa de problem som finns i lokalerna, säger hon.

Ett arbete som enligt Iréne Brodell ska inledas mer eller mindre omgående.

– Vi har avsatt ett par miljoner kronor för att åtgärda problemen.

Det var tidigare i veckan som Pierre Edström (L) slog larm om den undermåliga arbetsmiljön i lokalerna för kliniskt träningscentrum i Oskarshamn, där det enligt uppgift varit problem med översvämningar, mögel och skadedjur som kackerlackor och möss.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.