Foto: Andreas Hillergren/TT

Skog- och miljödagen ställs in på grund av extrem torka

Publicerad

Arrangörsgruppen för skog- och miljödagen 2018 meddelar att mässan nu har mött sin överman i form av den omfattande torkan.

Vartannat år sedan 1998 har en grupp företag och organisationer, bland annat LRF Konsult, LRF Oskarshamns kommungrupp, Lantmännen Maskin med flera, arrangerat en skogs- och miljödag runt om i Oskarshamns kommun. Målet med mässan är att lyfta fram grön näring och öka intresset för den hos allmänheten.

Ställs in på grund av brandrisk

Efter ett möte med arrangörsgruppen för Skog- och miljödagen den 7 augusti togs beslutet att ställa in mässan som skulle hållas 8 september i år. På grund av omständigheterna i skog och mark efter sommarens extrema torka ställer man in evenemanget med tanke på den höga brandrisk som föreligger. Skog- och miljödagen flyttas fram till september 2019.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Torkan i småland 2018

Mer i ämnet