Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
En man i 70-årsåldern har avlidit i samband med en skottlossning på stadsdelen Teleborg i Växjö kommun. Foto: SVT

Man i 70-årsåldern skjuten till döds i Växjö

Uppdaterad
Publicerad

En man anhölls på onsdagen i sin frånvaro. Mannen är på sannolika skäl misstänkt för mordet på Teleborg i Växjö på tisdagskvällen, där en man i 70-årsåldern dog efter en skottlossning.

– Vi konstaterar att vi fått uppgifter i utredningen som gör att vi riktar våra misstankar mot en man. Han är är anhållen i sin frånvaro misstänkt för mord på sannolika skäl, säger Robert Loeffel, polisens presstalesperson.

Mannen är därmed efterlyst av polisen, men något signalement vill de inte gå ut med. Det har förekommit information i andra medier att motivet till skjutningen ska vara en grannfejd. Det tillbakavisar polisen.

Dödsskjutningen på Teleborg

– Det dementerar vi bestämt, säger Robert Loeffel.

Lät som en dov duns

Larmet inkom strax innan klockan 18 på tisdagskvällen.

– Vi får in samtal om höga smällar och kort därefter anträffas en man skadad och det är misstänkta skottskador som mannen har, sa polisens presstalesperson Rickard Lundqvist till SVT på tisdagskvällen.

Mannen konstaterades död redan på plats och ärendet rubriceras nu som mord.

– Det lät som en dov duns som när snön ramlar ner från ett tak. Jag trodde det var en bil som sladdat in i något, berättar en granne som vill vara anonym, för SVT.

Ingen gripen

Under tisdagskvällen genomförde polisen en kriminalteknisk undersökning och platsen söktes av med en specialiserad sökhund. De knackade också dörr i bostadsområdet, men på onsdagsmorgonen har ingen misstänkt gripits. 

SVT Småland kom till brottsplatsen på onsdagen när polisen just höll på att avsluta sitt arbete där. Men avspärrningarna kring huset, där brottsoffret är skriven, är fortfarande kvar.

– Jag kan inte berätta nånting i nuläget, jag håller på att informera mig själv om läget, säger åklagare Johnny Filipsson som utsetts till förundersökningsledare i ärendet.

Fakta: Dödsskjutningar i Sverige

2022: 59

2021: 45

2020: 47

2019: 45

2018: 43

2017: 36

Källa: Polisen

TT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dödsskjutningen på Teleborg

Mer i ämnet