Polisen om senaste skottlossningen i Kalmar: ”Flera personer i lägenheten”

Uppdaterad
Publicerad

En lägenhet i området Norrliden i Kalmar besköts under natten till söndagen. Enligt polisen har ingen misstänkt person gripits.

Polis larmades till platsen vid 00.32 på natten och kunde då konstatera att någon skjutit mot en lägenhet i ett flerfamiljshus.

– De uppgifter vi går ut med i nuläget är att det har varit en skottlossning samt att ingen är frihetsberövad, säger Niklas Rosenlund, stationsbefäl vid polisen i Kalmar, under söndagsmorgonen.

Skjutningar i Kalmar

Inga personskador

Polisens presstalesperson Evelina Olsson uppger för SVT att flera personer befann sig i lägenheten under skottlossningen, men att ingen blev skadad.

Platsen spärrades av i väntan på kriminaltekniker och polis förhörde vittnen på platsen samt kontrollerade fordon och personer som befunnit sig nära brottsplatsen.

– Man sökte även genom med vapenhund. Till följd av det så har man kunnat säkra en hel del teknisk bevisning som ska följas upp, säger Evelina Olsson.

Vad är det för typ av bevisning?

– Det kan jag inte gå in på.

Flera skottlossningar

Det är den fjärde skottlossningen på kort tid i staden. Natten mot torsdagen inträffade en misstänkt skottlossning och natten till fredagen var det dags igen. För en vecka sedan sköts en man i 20-årsåldern ihjäl i centrala Kalmar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Skjutningar i Kalmar

Mer i ämnet