Efter skott mot lägenhet i Kalmar: ”Försök till mord”

Uppdaterad
Publicerad

Skottlossningen i Kalmar natten mot fredag rubriceras som försök till mord. Det är den tredje skottlossningen i staden på cirka en vecka, men polisen menar att det inte finns någon anledning till oro för allmänheten.

Flera personer ringde till polisen och berättade om skottlossning på Värsnäsvägen natten till fredag. Det här är tredje gången på drygt en vecka där skottlossning sker i Kalmar. Förra veckan sköts en man till döds. Natten till torsdag var det en misstänkt skottlossning på Kvarnholmen, samtal från privatpersoner samt att polisen gjort fynd på platsen gör att polisen utgår från att det var en skottlossning. Vilka fynd som gjorts på platsen vill polisen inte kommentera.

Natten till fredag fick polisen larm om skottlossning på Värsnäsvägen i Snurrom i Kalmar, en händelse som rubriceras som försök till mord.

Skjutningar i Kalmar

Oklar koppling

Polisen har ingen misstänkt i något av de tre händelserna i Kalmar och det är i nuläget oklart om det finns kopplingar mellan händelserna.

– Det är saker vi undersöker i våra utredningar. Vi jämför tekniska fynd för att se om det finns en koppling mellan de olika fallen, avslutar polisens presstalesperson Robert Loeffel.

Utvecklingen i Kalmar oroar polisen.

– Det här är en våldsspiral som vi inte sett i Kalmar, självklart är vi oroade men vi har stora polisresurser som jobbar med det här, säger Robert Loeffel som menar att allmänheten inte behöver vara orolig. Se mer i klippet.

I klippet ovan berättar Robert Loeffel om den senaste skottlossningen i Kalmar och hur polisen jobbar efter den sista tidens tre skjutningar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Skjutningar i Kalmar

Mer i ämnet