På grund av de allvarliga skottskadorna flyttades mannen till ett annat sjukhus. Foto: On Scene Sverige

Skottskadade mannen inte längre livshotande skadad

Uppdaterad
Publicerad

Den 23-årige man som på torsdagkvällen fick livshotande skador i samband med en skjutning vid Arenastaden i Växjö har sedan i fredags vårdats på ett sjukhus i annan stad. Hans läge har nu stabiliserats.

– Han klassas nu som allvarligt skadad, men vi har fortfarande inte kunnat tala med honom, säger Robert Loeffel, polisens presstalesperson.

Mannen fördes först till lasarettet i Växjö, men därefter vidare till ett annat sjukhus som polisen av säkerhetsskäl inte namnger. Där genomgick mannen operation.

Växjö

Två uppgavs ha flytt efter skjutningen

Det var i torsdags kväll vid 19.30-tiden som polisen kallades till Arenastaden i Växjö efter larm om skottlossning. Två män på elsparkcykel uppgavs av vittnen ha väntat på mannen, skjutit honom flera gånger och sedan flytt. Polisen har ännu inte gripit någon, men fortsätter utredningen.

Det pågick både match och träningsaktiviteter i området när skottlossningen inträffade. Under det inledande arbetet stoppade polisen åskådarna på matchen från att lämna arenan.

KLIPP: Hockeytränande tjejer upptäckte den skjutne mannen – hör ledaren berätta

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Pär Stensson förberedde för hockeyträning när några spelare upptäckte den skadade mannen. Foto: On Scene Sverige/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Växjö

Mer i ämnet