Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Stångade mig riktigt ordentligt” Hör Robert Fermergård berätta mer om händelsen med kronhjorten – och om den småländska naturen i klippet. . ”Vilda Småland” skildrar naturen i nordöstra Småland under ett års tid. Foto: SVT

Skräckupplevelse vid inspelning av naturfilmen Vilda Småland: ”Var nära att stryka med”

Publicerad

En vildsint kronhjort och vackra vyer. Naturfilmaren Robert Fermergård från Blackstad i Västervik har jobbat med sin film om den småländska naturen i sex år – och nu har den haft premiär.

– Jag vill ta med tittarna ut i markerna och jag vill att de ska känna att det här är verkligen något som är värt att skydda för framtiden, säger Robert Fermergård, naturfilmare från Västervik.

”Vilda Småland” heter Robert Fermergårds naturfilm som nyligen hade premiärvisning på SVT.

Attackerad av kronhjort

Arbetet har pågått länge, och vid ett tillfälle var det nära att gå riktigt illa.

– Jag har jobbat med filmen i sex år och det har varit många ensamma och långa stunder i skogen. En gång var jag nära att stryka med när jag blev anfallen av en kronhjort, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.