Foto: Fredrik Sandberg/TT

Skrek arabjävel – får behålla jobbet om han döms

Uppdaterad
Publicerad

Den polis som står åtalad för olaga hot och förolämpning i samband med att en person avvisats från ett asylboende i Emmaboda får behålla jobbet även om han döms.

Beslutet kommer från Polismyndighetens personalansvarsnämnd som lämnat sitt yttrande inför den kommande rättegången i slutet av maj, det rapporterar Smålandsposten.

Händelsen inträffade i slutet av april förra året. Polisen larmades då till asylboendet Hotell Amigo i Emmaboda där det utbrutit bråk. På platsen utpekades en man som misstänkt för att ha startat bråket. Polisen tog beslutet av omhänderta och avvisa mannen.

Det var när mannen vägrade lämna polisbilen som brotten ska ha skett. Den åtalade polisen ska då bland annat ha kallat mannen i fråga för arabjävel. Den omhändertagne mannen spelade i sin tur in polismannens rasistiska utbrott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Tumult på asylboende i Emmaboda

Mer i ämnet