Från och med den 1 november kommer region Kronoberg att upphöra med daglig uppdatering av antal covidfall i länet. Foto: TT

Slut med daglig covidstatistik i Kronoberg

Uppdaterad
Publicerad

Från och med 1 november slutar Region Kronoberg redovisa dagliga siffror på antalet nya smittade med covid-19. Även SVT nyheter Småland övergår därför till veckovis rapportering.

Anledningen till att regionen slutade med daglig rapportering är att sifforna blev svåra att jämföra när Folkhälsomyndigheten ändrade sina riktlinjer den 1 november. 

– Det betyder att antal fall antagligen kommer att gå ner eftersom det kommer att ske betydligt mindre testning. Vi kommer därför inte ha en jämförbar och heltäckande bild, säger Christian Blomkvist, smittskyddsläkare på Region Kronoberg. 

Corona i Kalmar och Kronobergs län

Den 22 november ändrade Folkhälsomyndigheten återigen sina rekommendationer. Numer rekommenderas alla över sex år med symptom återigen att testa, men regionen håller ännu så länge fast vid veckovis rapportering.

Ingen daglig rapportering på vår sajt 

På SVT Nyheter Smålands sajt har det under pandemin gått att följa den dagliga utvecklingen av antal nya bekräftade fall, med även vi slutar tills vidare med den dagliga rapporteringen, något som kan ändras om Regionerna återgår till den tidigare rutinen.

Region Kalmar kommer däremot att fortsätta redovisa antalet nya positiva tester dagligen.

För att ge en sammanhållen bild från Kronoberg och Kalmar län kommer även SVT nyheter Småland framöver att uppdatera covidläget per vecka. Uppdateringen kommer att ske på fredagar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Corona i Kalmar och Kronobergs län

Mer i ämnet