Rebecca Esselgren, ordförande för Linnéstudenterna, berättar att årets inspark av nya elever kommer bli av. Men på grund av coronapandemin sker det med vissa restriktioner. Foto: SVT

Linnéstudenterna i Växjö kör nollning som vanligt – men inte som vanligt

Uppdaterad
Publicerad

Kommande vecka börjar studenterna på allvar återvända till Linnéuniversitetet. Den så kallade nollningen – där nya elever välkomnas genom olika festligheter – kommer bli av, men med vissa coronarestriktioner, uppger studentkåren i Växjö.

Den 31 augusti börjar en ny termin på Linnéuniversitetet. I våras fick studenterna utbildning på distans men nu får de komma tillbaka till universitetet. Även insparken för förstaårsstudenter kommer bli av, men i begränsade former, uppger Rebecca Esselgren som är ordförande för Linnéstudenterna.

Skiljer sig mellan föreningarna

Linnéstudenterna i Växjö har under hela våren följt utvecklingen och diskuterat med studentföreningarna om hur de ska göra nollningen så lika som möjligt för alla studenter.

Corona i Kalmar och Kronobergs län

– Det kan ändå skilja sig mellan olika föreningar på Linnéuniversitetet hur introduktionen går till, men vi följer de rekommendationer som finns, säger Rebecca Esselgren.

Eget ansvar för alkohol

Alkohol har genom åren varit ett återkommande inslag under dessa introduktioner. Men på det området lämnar studentkåren över ansvaret till studenterna själva.

– Vi kan inte diktera hur de ska göra, de har ju ett eget ansvar och det är upp till den enskilde.

Hör Rebecca Esselgren berätta hur man anpassat nollningen i spelaren

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Corona i Kalmar och Kronobergs län

Mer i ämnet