Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Studenternas psykiska hälsa var en av anledningarna till att man valde att genomföra introduktionen i år, trots pandemin, berättar Hedvig Steensland, studiesocialt ansvarig vid Linnéstudenterna i Kalmar. Foto: Kaisa Lappalainen/SVT

Studentkåren i Kalmar: Introduktionen viktig för den psykiska hälsan

Publicerad

Introduktionen för årets nya universitetsstudenter i Kalmar kommer att bli av – trots pandemin.
– Vi har vägt för- och nackdelar med att genomföra den mot varandra. Vi kommer ha många aktiviteter ute och i mindre grupper, säger Hedvig Steensland, studiesocialt ansvarig på Linnéstudenterna i Kalmar.

– Mycket av det studiesociala handlar om den psykiska hälsan. Om man flyttar hit kanske man inte känner någon och då är det viktigt att lära känna nya människor, fortsätter hon.

Huruvida den årliga introduktionen för universitetets nya studenter skulle bli av var ingen självklarthet, men efter noggrann övervägning valde studentkåren att trots allt anordna introduktionen tillsammans med de programspecifika studentföreningarna som planerat – men med en del anpassningar.

– Vi kommer ha fler utomhusaktiviteter och studenterna kommer delas in i mindre grupper. Vi har också haft ett nära samarbete med studentföreningarna och en dialog om hur viktigt det är att följa alla rekommendationer, vilket vi också kommer följa upp under själva introduktionen, säger Hedvig Steensland.

Hur ska ni kunna säkerställa att man håller sig till det som är sagt och att det inte blir för trångt?

Nu ska vi ha en utbildning för alla som ska vara faddrar, där går vi igenom hur man ska tänka och hur viktigt det är att vara uppmärksam på att alla håller avstånd bland annat.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Corona i Kalmar och Kronobergs län

Mer i ämnet