Vaccinbussarna börjar rulla i Kalmar län från och med måndag. Foto: TT

Snart rullar vaccinbussen ut i Kalmar län

Uppdaterad
Publicerad

På måndag börjar vaccinbussen rulla runt i Kalmar län. Region Kalmar hoppas att bussen, som kommer landa på flera platser under november och december, ska få ännu fler att vaccinera sig mot covid-19.

Vaacinbussen kommer att börja rulla nu på måndag, och den första dagen är det torget i Emmaboda som är målet. På tisdag står den i Broakulla, på torsdag i Orrefors, för att sedan avsluta veckan i Nybro.

– Fortfarande är det många som inte tagit en första dos, därför erbjuds den här möjligheten. Men det är också möjligt att ta sin andra dos och för dem där det är aktuellt också en tredje dos, säger vaccinsamordnare Marie Ragnarsson.

Bussen kommer att fortsätta rulla till nya platser fram till den 17 december. Det är drop in som gäller, vilket betyder att alla under 18 år behöver en underskriven samtyckesblankett.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Corona i Kalmar och Kronobergs län

Mer i ämnet