Riksväg 25 i höjd amed Hovmantorp stängdes av helt efter en kollision under onsdagen. Foto: Carl Carlert

Flera trafikolyckor på grund av väderläget

Uppdaterad
Publicerad

Det ymniga snöfallet orsakar nu problem i trafiken. Under två och en halvtimma hade fem olyckor i Kronobergs län rapporterats in till SOS. I tre av fem olyckor var lastbilar inblandade.

Det första larmet kom vid 13.58. Då hade en personbil åkt av vägen på E4:an mellan Ljungby och Lagan. Enligt räddningstjänsten var det en mindre olycka som inte hade någon större påverkan på trafiken.

– Det är väldigt halt på E4:an, säger Richard Ståhl, insatsledare för räddningstjänsten Ljungby.

Tre lastbilsolyckor

Efter det inkom larm om tre singelolyckor där lastbilar kört av vägen.

Den första inträffade på riksväg 30 i rondellen vid Nylandavägen i Växjö.

– Ja, det snöar ganska ordentligt och enligt chauffören var det halt på platsen, säger Andreas Rosenberg insatsledare för Värends räddningstjänst.

En lastbil körde av vägen i närheten av rondellen vid Nylandavägen i Växjö. Foto: Carl Carlert

40 minuter senare körde en lastbil av väg 124 mellan Liatorp och Ljungby i Älmhults kommun. Olyckan berodde delvis på halkan men enligt chauffören ska den mötande bilisten kört för nära mittlinjen på vägen vilket gjorde att lastbilen behövde väja och körde av.

Fler larm

Vid 15.50 kom ett larm om att ännu en lastbil råkat ut för en singelolycka på E4:an mellan Hamneda och Traryd i Ljungby kommun.

Runt 16.30 kom larmet om att två personbilar kolliderat på riksväg 25 i höjd med Hovmantorp. Vägen stängdes av helt men kunde öppnas en timma senare.

”Säkert tio olyckor idag”

Sedan 18-tiden blockerar två lastbilar riksväg 23 mellan Bergunda kyrka och Räppe i Växjö kommun. Enligt polisen är det cirka 20 centimeter snö på platsen och halt.

Fram tills 22:30-tiden var det totalstopp i båda färdriktningarna.

– Vi har säkert haft tio sådana här olyckor i dag, men ingen ska ha skadats, säger Fabian Sandberg jourhavande förundersökningsledare.

Ännu har inga av olyckorna lett till några allvarliga personskador.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer