Väldigt svåra trafikförhållanden rapporterar räddningstjänsten. Många avåkningar bland annat på Öland under tisdagen. Foto: Niclas Wimmerberg SVT

Mängder av bilar i diket efter snökanonen

Uppdaterad
Publicerad

Under tisdagsmorgonen och förmiddagen inträffade en rad olyckor i Kalmar län till följd av snövädret.

Det var under tisdagsförmiddagen totalstopp på E22 i norrgående körfält norr om Mönsterås efter att två lastbilar kolliderat.

– Det är två lastbilar som kört in i varandra, det handlar om en så kallad kökrock. Det är inga personskador men just  nu är det stopp i trafiken när den ena lastbilen ska flyttas, säger Nils-Inge Hagman, inre befäl vid räddningstjänsten Oskarshamn och Mönsterås.

Snökaos i Småland

Olyckan inträffade mellan trafikplatserna Torp och Emsfors. Till en början var det totalstopp i körfältet men framåt 11:30-tiden meddelar Trafikverket att trafiken släpps på förbi platsen växelvis.

Räddningstjänsten har fullt upp med att hjälpa bilister i nöd Foto: SVT

E22 i Torsås

På E22:an söder om Söderåkra i Torsås kommun har en lastbil och personbil krockat vid 11-tiden. Enligt räddningstjänsten har personerna tagit sig ur fordonen själva.

– Det är väldigt svåra trafikförhållanden, lastbilen är på vägen och personbilen är i diket så det kommer vara trafikstörningar, säger Magnus Lindahl vid räddningstjänsten.

Enligt uppgifter från Trafikverket är det begränsad framkomlighet i södergående körfält  i trafiken fram till klockan 13.

Öland

På tisdagsförmiddagen ökade snöfallet kraftigt på Öland vilket ställer till det för trafikanterna.

Strax efter klockan 10 kom flera larm om personbilar som åkt av väg 136 i närheten av Mörbylånga på södra Öland. Övriga omständigheter kring olyckorna är just nu oklara men räddningstjänsten är på väg.

Trafikläget på Öland är problematiskt. Här ytterligare en avåkning på väg 136 under tisdagen. Foto: Niclas Wimmerberg SVT

SVT:s reporter Niclas Wimmerberg som finns på plats på Öland vittnar också om mycket besvärligt väglag.

– Det börjar bli mycket svårt att ta sig fram och sikten är nästan noll, säger han.

Det är även problem på fastlandet där en lastbil kolliderade med en personbil på riksväg 34 norr om Vimmerby vid Södra Vi. Enligt räddningstjänsten är det inga personer som blev fysiskt skadade men ett ymnigt snöande och halka ligger bakom olyckan.

”Det kommer in larm på larm just nu”

– Det kommer in larm på larm just nu. Det är svårt ute i trafiken idag, säger Lars Karlsson som är räddningschef i beredskap i Vimmerby.

Polisen rapporterar också om en olycka på väg 23 vid Storebro i Vimmerby kommun där två bilar kolliderat och den ena hamnat i diket. Olyckan ska inte medfört några personskador men bilarna behöver bärgas från platsen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Snökaos i Småland

Mer i ämnet