Trafikolycka vid Källvik norr om Västervik. Ingen person skadades allvarligt. Foto: Leif Pettersson

57 trafikolyckor på ett dygn i Kalmar län

Uppdaterad
Publicerad

Det är oroligt ute på vägarna i halkan och snön. SMHI:s klass 1-varning gäller fortfarande och Trafikverket avråder människor från att ge sig ut i trafiken i dag.

Det kraftiga snöfallet och den ihållande kylan fortsätter ställa till med problem i trafiken. En lastbil och en personbil var inblandade i en trafikolycka på E22 i höjd med Rockneby i Kalmar kommun vid 8-tiden på onsdagsmorgonen. Ett körfält var under ett tag avstängt från trafikplats Kalmar C till trafikplats Kalmar södra i riktning mot Karlskrona. Det beräknas fortsätta vara köer på E22 under dagen.

Trafikverket uppmanar trafikanter att om möjligt välja andra vägar.

Snökaos i Småland

Flera olyckor i länet

En annan olycka inträffade vid Kalmar Dämme vid 8-tiden där fyra personbilar var inblandade. En person fick föras med ambulans till sjukhuset.

Ytterligare en olycka inträffade i höjd med brandstationen i Kalmar, där en personbil blev påkörd bakifrån av en annan bil. Det ska dock inte ha blivit några personskador i olyckan.

– Det är extremt halt just nu ute på vägarna. Man kan knappt gå, säger Kenneth Emriksson, yttre befäl vid räddningstjänsten i Kalmar.

Natten till onsdagen körde en lastbil av E22:an strax norr om Rockneby och ställde sig på tvären. Trafiken var helt stoppad i båda riktningarna fram till klockan 08:00.

E22:an beräknas vara avstängd i båda riktningarna fram till någon gång på förmiddagen under onsdagen. Foto: Helmuth Petersson

Tre bilar i krock på riksväg 30 – landade på taket

Strax innan halv nio på onsdagsmorgonen kolliderade tre personbilar på riksväg 30 mellan Växjö och Lammhult. En av bilarna landade på taket, men ingen person ska ha skadats allvarligt.

Olyckan innebar långa köer i båda riktningar men klockan halv tio flöt trafiken på som vanligt igen.

Lastbil körde in i träd

Efter klockan 11 på förmiddagen körde en lastbil av väg 213 vid Lofthammar norr om Västervik. Lastbilen kolliderade med ett träd men föraren ska ha klarat sig oskadd. Det finns ingen risk för läckage och bilen kommer att bärgas under dagen.

Klass 1-varning

SMHI:s klass 1-varning gäller fortfarande då det varnas för mycket snö och att det kan bli problem med både drivbildning och dålig sikt. Trafikverket avråder privatpersoner från att ge sig ut med bil i trafiken om det inte är nödvändigt.

Inställda tåg och bussar

Tågtrafiken mellan Kalmar och Linköping och mellan Västervik och Linköping är inställd. Tågen ersätts av buss. Och även på Öland påverkas kollektivtrafiken, där endast buss 404 kommer att köras.

68 olyckor i Kalmar och Kronoberg

Mellan tisdag klockan 12 och onsdag klockan 12 rapporterades totalt 57 trafikolyckor och trafikhinder i Kalmar län till polisens ledningscentral. I Kronobergs län rapporterades 11 olyckor under samma period.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Snökaos i Småland

Mer i ämnet