Socialchefen i Tingsryd utsatt för hot efter SVT:s rapportering

Uppdaterad
Publicerad

Socialchefen i Tingsryd har blivit utsatt för hot i form av mejl, efter händelsen med 94-årige Henning som hittades nerkyld utomhus, och senare avled.

Magnus Carlberg (S) är socialnämndens ordförande i Tingsryd. Han säger att kommunens socialchef, Katarina Carlzon, fått ett flertal hotmejl skickade till sig, efter att hon som kommunens representant, kommenterat händelsen med att 94-årige Henning Håkansson blev liggande en hel natt utomhus efter att hemtjänstpersonalen glömde bort att slå larm om att han saknades.

Vad handlar det om för hot?

94-årige Henning glömdes bort

– Jag kommer inte att kommentera innehållet i mejlen som skickats till henne, säger Magnus Carlberg.

Han vill först inte svara på frågan om hoten hon utsatts för är polisanmälda. Men säger sedan att någon polisanmälan inte är gjord, att delar av kommunledningen ska diskutera detta på måndag och att man då kommer man att ta ställning till om hoten ska polisanmälas eller inte.

– Men det är alltid allvarligt med hot, säger han.

Magnus Carlberg säger att han förstår om människor är upprörda över händelsen.

– För det har hänt något som inte ska kunna hända och jag kan förstå att människor är oerhört upprörda, säger han.

– Det är vi också, men Katarina Carlzon har inte gjort något fel. Hon har agerat korrekt och följt de rutiner som finns.

Vi har förgäves sökt Katarina Carlzon för en kommentar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

94-årige Henning glömdes bort

Mer i ämnet