Monica Haider, ordförande för S i Kronobergs län. Foto: Riksdagen/TT

S i Kronoberg: ”Det är inte acceptabelt att göra så”

Uppdaterad
Publicerad

– Det är inte acceptabelt, särskilt inte när man företräder Socialdemokraterna. Så reagerar Monica Haider, ordförande för partiet i Kronobergs län på att en före detta kommunpolitiker avslöjats som människosmugglare.

Det var Expressen som via ett anonymt konto på sociala medier tog kontakt med politikern. Kontakten ledde till ett möte på Kreta där politikerna gick igenom vad det kostade och hur enkelt det är att smuggla människor. Efter att mannen konfronterats av tidningen erkände han och lämnade sina uppdrag.

Det var först när tidningen publicerade sina uppgifter som Monica Haider fick kännedom om händelsen.

– När man hörde det blev man förfärad och upprörd, så är det ju. Det är inte acceptabelt. Särskilt inte när man företräder Socialdemokraterna.

Går ur partiet

Hon har inte själv varit i kontakt med mannen, som tidigare hade politiska uppdrag i länet, men har hört av andra som pratat med honom att han är ångerfull.

– Han avslutade sina uppdrag inom kommunen i tisdags. Då visste vi inte varför han gjorde det, det förstod vi först när tidningen publicerade uppgifterna.

Politikern kommer också avsluta sitt medlemskap i partiet, ett initiativ som kommer från honom själv. Monica Haider kan inte svara på hur det som hänt påverkar förtroendet för partiet.

– Jag kan inte svara på det men det är absolut inte bra, det är det inte.

SVT Nyheter Småland har sökt mannen. Dock utan resultat.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.