Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Mattias Adolfsson (S), regionråd berättar i videon ovan varför de vill prioritera den här frågan. Foto: Jesper Johansson/SVT

S i Kalmar län lovar 100 miljoner till löneökningar inom sjukvården

Publicerad

Under tisdagen presenterade Socialdemokraterna i Kalmar län sin största ekonomiska satsning inför valet. Man vill satsa 100 miljoner kronor på att öka lönerna för medarbetarna inom sjukvården.

– Vi satsar på vår viktigaste resurs och vi behöver lägga in 100 miljoner till för att förbättra löner, villkor och arbetsmiljö, säger Mattias Adolfsson (S) regionråd.

Det är med nästan exakt en månad kvar till valet som Socialdemokraterna kallade till pressträff på länssjukhuset i Kalmar och lovade att ifall man vinner valet i höst att man ska satsa 100 miljoner på förbättrade arbetsvillkor för sjukvårdspersonalen.

I klippet utvecklar S vad pengarna ska gå till och svarar på varifrån pengarna ska tas.

– Vi behöver belöna våra medarbetare mer, inte minst de som jobbar på obekväma arbetstider och det ska även löna sig mer att ha en lång erfarenhet och vilja stanna kvar i regionen genom att få lite bättre betalt, så det ska pengarna användas till, säger Mattias Adolfsson (S) regionråd.

Vad hade denna satsningen betytt för personalen inom sjukvården?

– Det betyder att man ser att vi fortsatt satsar på löner och vi gör den prioriteringen före stora skattesänkningar och privatiseringar. Vi vill satsa på välfärden och våra medarbetare.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer