Gunilla var sjuk i corona och både hon och hennes man låg på sjukhuset i Kalmar. Foto: SVT/Privat

Gunilla blev frisk från corona: ”Som att bli körd i en torktumlare”

Publicerad

Det blev en drygt veckolång sjukhusvistelse för Gunilla Petri i Kalmar. Hon och hennes man smittades av coronaviruset och behövde sjukhusvård, båda två.

– Det känns som om vi åkt i en torktumlare, säger hon.

– Men nu är vi hemma och feberfria, äntligen, säger Gunilla Petri.

Hon och hennes man tillhör båda en riskgrupp och efter att hennes man smittats och blev sjuk förstod Gunilla att hon troligen också skulle drabbas.

Corona i Kalmar och Kronobergs län

– Det började med att jag hade så vansinnigt ont i kroppen, jag trodde först att jag hade lyft något som var för tungt, men sedan kom febern och då tog hon kontakt med sjukhuset.

– Min man var ju redan inlagd och när jag kom till länssjukhuset slussades jag in till avdelningen av en sjuksköterska i full mundering.  Provet som togs visade att det var coronavirus, berättar Gunilla.

Hemma igen

Sedan en tid tillbaka är både hon och hennes man hemma igen. De mår bättre. Gunilla berättar att de vilar mycket, är väldigt törstiga och okoncentrerade.

– Men väldigt tacksamma och vid gott mod. Jag kände mig väldigt trygg på sjukhuset, de visste vad de gjorde och var väldigt noga med att tvätta allt som vi hade rört vid, säger hon.

– Vi var troligen bland de första att drabbas och att bli utskrivna från sjukhuset, så vi var väl ett litet träningsgäng som låg där då. Men det gick verkligen jättebra.

Ska inte träffa någon

Vad gäller nu då?

– Vi är medicinskt friska och feberfria. Men så länge hostan är kvar ska vi inte träffa några andra människor eftersom det kan vara så att hostan gör att vi skvätter bakterier omkring oss, säger Gunilla.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Corona i Kalmar och Kronobergs län

Mer i ämnet