Foto: Pär Olert/Bildbyrån

Stängs av efter huvudtackling på Oskarshamnspelare

Uppdaterad
Publicerad

Timrås Janne Jalasvaara stängs av och får böta efter en huvudtackling på en spelare i Oskarshamn i fredagens match i direktkvalet till SHL.

Det var i den femte matchminuten av den andra perioden i matchen mellan IK Oskarshamn och Timrå IK som händelsen inträffade.

Timrås Janne Jalasvaara utvisades för hög klubba efter att ha träffat klubban i ansiktet på en Oskarshamnspelare.

Efter att Diciplinnämnden granskat situationen efteranmäls händelsen som checking to the head alternativt crosschecking. Janne Jalasvaara anser att det hela var en olyckshändelse.

Diciplinnämnden har tagit del av en filmsekvens av händelsen som ger stöd för uppgifterna i anmälan. Enligt nämnden utdelar Janne Jalasvaara en relativt hård crosschecking som träffar huvudet på spelaren i Oskarshamn.

Nämnden finner att Janne Jalasvaara gjort sig skyldig till vårdslös och obehärskad tackling mot huvudet och att det ska straffas.

Janne Jalasvaara stängs därför av från den 30 mars till den 4 april och han straffas också med böter på 15 000 kronor.

På söndag spelas match tre i bäst av sju matcher. Det står 1-1 efter de två första.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.