– Vi har gjort en riskbedömning och utifrån den beslutat att nedsläckningen är möjlig att genomföra utan att göra avkall på tryggheten och säkerheten i området, säger Niclas Ramström, vd på Vöfab och Videum. Foto: SVT

Stations- och kommunhuset i Växjö släcks på nätterna – för att spara på el

Uppdaterad
Publicerad

Växjö kommun och det kommunala fastighetsbolaget Vöfab har beslutat att släcka dekorbelysningen i Växjös stations- och kommunhus, för att minska elanvändningen. Det skriver kommunen i ett pressmeddelande.

Belysningen kommer att släckas mellan klockan 22.00 och 05.00 varje natt och ska gälla från och med lördag den första oktober.

– Vi har gjort en riskbedömning och utifrån den beslutat att nedsläckningen är möjlig att genomföra utan att göra avkall på tryggheten och säkerheten i området, säger Niclas Ramström, vd på Vöfab och Videum.

Växjö kommun beskriver läget som ansträngt med höga och stigande elpriser och att de vill få ner elanvändningen genom att släcka ner huset på nätterna.

– Vår inventering fortsätter och vi tittar på både lång- och kortsiktiga åtgärder för att bli ännu mer resurssmarta, säger Monica Skagne, kommunchef i Växjö kommun.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer