Rebecka Mattsson, slottsfru på Teleborgs slott. Foto: SVT/Peter Magnusson

Slottsfrun: ”Det är en stor ära för oss”

Uppdaterad
Publicerad

SVT:s storsatsning ”Stjärnorna på slottet” spelas in på Teleborgs slott i Växjö i sommar. Nu startar förvandlingen från hotell och konferensanläggning tillbaka till slottsbostad.

– Det vi kommer att göra är att ta bort konferensdelen och göra det lite mer hemmalikt som det var när Fredrik och Anna bodde här, berättar Rebecka Mattsson som är slottsfru. 

Slott i morgongåva

Det var greven Fredrik Bonde af Björnö som lät bygga Teleborgs Slott som en morgongåva till sin hustru Anna Koskull. De två skånska arkitekterna Harald Boklund och August Lindvall följde grevens strikta direktiv och skapade det som många tycker är ett sagolikt utseende. Något som Rebecka Mattsson tror ligger bakom SVT:s val.

– Det är nog framförallt att byggnaden är så otroligt magisk som de föll för kan jag tänka mig. Det här är en ära för hela Växjö och inte bara för oss på slottet, säger Rebecka Mattsson.

Inspelning i augusti

Inspelningen sker i augusti men vilka stjärnor som dyker upp är fortfarande hemligt. Fast svaret finns innanför slottets väggar. 

– Vi på slottet vet vilka stjärnor som kommer men det håller vi hemligt, avslutar Rebecka Mattsson med ett skratt.

Fotnot: Stjärnorna på slottet sänd på Sveriges Television i slutet av året.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Stjärnorna på Teleborgs slott

Mer i ämnet