Foto: SVT

Stjärnorna på slottet spelas in på Teleborg slott

Uppdaterad
Publicerad

Den populära tv-serien ”Stjärnorna på slottet” spelas in på Teleborgs slott i sommar.

– Det är ett sådant otroligt slott, som TV-teamet förälskade sig i direkt, säger programchefen Petter Bragée.

Programmet spelas in i augusti  och sänds i slutet av året i SVT, precis som vid tidigare tillfällen.

Petter Bragée, som är programchef på SVT Malmö är ansvarig utgivare för Stjärnorna på slottet och han är nöjd med att valet föll på Teleborg slott.

Stjärnorna på Teleborgs slott

– Det är ett sådant otroligt slott, som TV-teamet förälskade sig i direkt. Inget annat slott vi spelat in på tidigare liknar Teleborg slott. Det är ett sagoslott med en speciell historia som är unik i Sverige, säger han till  SVT Nyheter Småland.

Maria Runosson som är slottsarrendator på Teleborgs slott har bara känt till beslutet ett litet tag.

– Det känns jätte spännande att få alla dessa stjärnor till vårt slott. Vi kommer att bygga om hotell och konferensdelen så att det blir mer som ett hem, som det var en gång i tiden, säger hon.

Tidigare år har det alltid varit en pressträff på slottet innan inspelningen, men det kommer inte bli någon i Växjö i år. 

– Vi har ont om tid på inspelningsplatsen i år. Vi kommer ha en pressträff i höst istället, närmare premiären. Vi har tyckt att pressträffen innan varit lite märklig eftersom stjärnorna inte har varit med om något ännu, så har de inte så mycket att säga. Vi tror att de blir bättre att ha pressträffen senare när de varit med om veckan, säger Petter Bragée.

Visar mycket av Växjö

Under inspelningen kommer vi inte bara att få se miljöer från Teleborgs slott utan också få se platser i omgivningen. Tidigare har programmet bara spelats in i slott i Skåne och i Mälardalen. 

–  Stjärnorna gör alltid olika aktiviteter, så man kommer att få se mycket av Växjötrakten i programmet, säger Petter Bragée.

Vilka stjärnor som kommer att vara med i årets program avslöjas vid senare tillfälle.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Stjärnorna på Teleborgs slott

Mer i ämnet