Foto: Marcus Brunström

Tingsryd har huvudrollen i stjärnspäckad film

Uppdaterad
Publicerad

I september har filmen ”Becker – Kungen av Tingsryd” premiär.

Filmen kretsar kring huvudpersonen Becker som är ”kung” i småländska Tingsryd, som alltså fått bli en del av filmens titel.

I rollerna ses flera kända skådespelarnamn, bland annat Helen Sjöholm, Shanti Roney, Torkel Petersson och Nour El Rafai. Huvudrollen spelas av Henrik Lilliér. Filmen beskrivs av producenten som en småstadsgangsterkomedi som är komisk, spännande och har snabbt tempo.

– En del av filmen är inspelad i Tingsryd och en del av filmen är inspelad i Skåne med miljöer som liknar Småland och Tingsryd, säger producenten Erik Magnusson.

Oklart var den visas

Filmen har skrivits och regisserats av Martin Larsson, som gör långfilmsdebut. Han har tidigare gjort novellfilmen ”Sköterskan”, skrivit manus till tv-serierna ”Stormen” och ”Starke man”. ”Kungen av Tingsryd”  väntas ha premiär den 1 september i år.

– I nuläget är det lite oklart var den ska visas. Biograferna bestämmer vad de ska visa och så vidare, men den svenska marknaden är prio ett, säger Erik Magnusson.

Finns med i Cannes

Filmen har precis blivit klar och finns med för visning på filmfestivalen i Cannes i helgen.

– Den visas på marknaden i Cannes, det är en slags mässa med andra filmer, olika tv-kanaler och andra festivaler gör reklam för sig där, så den är inte med i någon tävling i Cannes, men vi hoppas på andra festivaler framöver, säger Erik Magnusson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.