Stölden ur ambulansen inträffade inne i centrallasarettets ambulansintag där fordonet stod parkerat. Det är den andra stölden på samma plats på två dagar. Foto: Peter Magnusson SVT

Stöld ur ambulans vid lasarettet i Växjö – andra på kort tid

Uppdaterad
Publicerad

Under natten tog sig någon eller några in i ambulansintaget på centrallasarettet i Växjö och stal narkotikaklassade preparat ur en ambulans. Det är andra inbottet vid ambulansintaget på lika många dagar.

Inbrottet tros ha skett sent på kvällen eller tidigt på natten till torsdagen. Gärningman tog sig in genom att krossa en ruta och länsade därefter en ambulans, bland annat på en väska med narkotikaklassade läkemedel och annan sjukvårdsmaterial.

Bara två dagar tidigare, natten mellan måndagen och tisdagen inträffade ett liknande inbrott på samma ställe, med samma stöldbyte.

Polisen har varit på plats och gjort en brottsplatsundersökning under natten.

SVT har varit i kontakt med Region Kronobergs säkerhetsavdelning, och säkerhetschef Agneta Karlsson vill inte kommentera vad som stulits eller hur gärningspersonen lyckats ta sig in. Men vill heller inte svara på om man planerat några säkerhetshöjande åtgärder som svar på ambulansstölderna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.