Foto: Carl Carlert

Allvarlig frontalkrock utanför Lessebo

Uppdaterad
Publicerad

En allvarlig olycka inträffade på torsdagskvällen när en personbil frontalkrockade med en lastbil och fattade eld på riksväg 25 utanför Lessebo.

Larmet kom 19.10 på torsdagskvällen om att en lastbil krockat med en personbil på väg 25 söder om Lessebo. Efter olyckan hamnade båda fordonen i diket och personbilen fattade eld.

– Det var en mycket allvarlig olycka där personbilen av okänd anledning frontalkrockade med lastbilen, berättar Roger Nylander som är insatsledare på Räddningstjänsten i Östra Kronoberg.

Riksväg avstängd i flera timmar

Enligt räddningstjänsten var det inte halt på platsen och man vet inte vad som ligger bakom krocken.

Trafiken stängdes av mellan Lessebo bruk och Slätthult och det fanns klockan 21.50 ingen prognos när vägen skulle kunna öppnas igen. Trafikverket rekommenderar bilister att istället köra via Kosta och väg 28. Vid 02.00 inatt öppnades vägen igen.

– Nu sker en komplicerad bärgning av båda fordonen som kommer tas i beslag för teknisk undersökning. Dels för att det handlar om en allvarlig olycka som skett, av oklar anledning, i mörker, säger Rickard Lundqvist presstalesperson vid polisen.

I skrivande stund finns det inga brottsmisstankar mot förarna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.