Stor brandrisk även i Kronoberg: ”Iaktta mycket stor försiktighet”

Publicerad

Länsstyrelsen i Kronoberg uppmanar till stor försiktighet i skog och mark i helgen. Det varma vädret gör att det är mycket tort och brandrisken är hög.

– Eldning sker alltid på eget ansvar. Uppmaningen är att iaktta mycket stor försiktighet på grund av risken för antändning, säger Johan Smedin, tjänsteman i beredskap på Länsstyrelsen Kronoberg, i ett pressmeddelande. 

Inget eldningsförbud aktuellt 

I Kalmar län har det varit eldningsförbud i alla länets kommuner sedan i maj, ett beslut som gäller tills vidare. Men i Kronobergs län är det inte aktuellt med ett eldningsförbud i helgen, eftersom väderprognoserna visar på nederbörd i början av nästa vecka. 

– I samråd med länets räddningstjänster har vi därför kommit fram till bedömningen att inte utfärda ett eldningsförbud, säger Johan Smedin. 

Länsstyrelsen i Kronoberg har dock beslutat att sätta in extra bevakning från brandflyget i helgen. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.