Vincent Hammarstedt är en av de drabbade

Stora problem med stadsnätet Wexnet

Uppdaterad
Publicerad

Hundratals personer i centrala Växjö har i flera månader haft stora problem med stadsnätet Wexnet.

Vincent Hammarstedt som bor i Växjö är en av Wexnets runt 20 000 kunder. Han har bara i år haft sju driftavbrott i fibernätet.

– Det är jättetråkigt. Man köper en tjänst som man abonnerar på och där man har blivit lovad mer eller mindre hög stabilitet så då tycker man att det borde fungera, säger han.

#ETTSVERIGE – BREDBAND

1500 har begärt ersättning

Hittills i år har omkring 1 500 kunder begärt ersättning för fiberavbrotten och den har den politiska ledningen i Växjö tröttnat och därför kallat in bolagets styrelse till ett kommunstyrelsemöte. Det moderata kommunalrådet Bo Frank utesluter inte att en privat aktör kan ta över driften i framtiden.

Och Wexnets vd Ann-Mari Ståhlberg kommenterar problemen och säger att det till stor del beror på teknik som inte fungerat. 

– Totalt är det 5 000 kunder som finns i den del där nätet inte har fungerat. Men dem har vi flyttat om, säger hon.

När kommer problemen att vara helt borta?

– Problemen ska vara över nu, säger Ann-Mari Ståhlberg.

Har du gjort SVT:s bredbandstest?

Vill du veta hur prisvärt ditt bredband är? Svara på några enkla frågor om ditt bredband och hjälp oss kartlägga hur det ser ut över hela landet.

Testet hittar du här.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

#ETTSVERIGE – BREDBAND

Mer i ämnet