Reaktionerna mot Guldfågeln har blivit starka sen det blev känt att kycklingar skållats levande. Foto: SVT

Storm i sociala medier efter kycklingavslöjande

Publicerad

SVT:s avslöjande om att kycklingar skållats levande på Guldfågelns fabrik i Mörbylånga väcker starka reaktioner.
I kommentarsfälten samsas nu uppmaningar till bojkott med hat mot företaget.

”Djurplågare. Synd att folk köper era produkter och klappar sig på axeln för att dom köper svenskt. Jag ser fram emot dagen ert bolag läggs ner.” ”Hoppas ni ruttnar i helvetet era sjuka sadister.”

Uppmanar till bojkott

Det är några av de nu 450 kommentarer som skrivits på Guldfågelns facebookinlägg där de kommenterar SVT:s avslöjande att kycklingar skållats levande i fabriken i Mörbylånga. Ett stort antal kommentarer handlar om att man nu tänker bojkotta kyckling från företaget.

– Vi tycker det är tråkigt. Sen är väl många av dem sådana som redan idag valt bort kyckling och annat kött, säger Peter Andersson, vd på Guldfågeln.

Ingen polisanmälan

Men det finns också de i kommentarsfältet som tar kycklingföretaget i försvar:

”Jävla gapande om att 10 kycklingar av 25 miljoner råkade illa ut. Åtgärda fel o brister men att bojkotta är ju bara trams”, skriver en Facebookanvändare som även framhåller att bojkott skulle leda till färre arbetstillfällen i Mörbylånga.

Guldfågeln uppger för SVT Småland att företaget plockat bort kommentarer som bryter mot Facebooks regler men att ingen kommentar ännu bedömts vara så hotfull att den föranlett en polisanmälan.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Mörbylånga

Mer i ämnet