Lena Nyberg är generaldirektör för MUCF.

Stort intresse för jobb på nya myndigheten

Publicerad

Över 700 personer har sökt de 14 första tjänsterna som utannonserats på Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor i Växjö. Det är fler än myndigheten räknat med, enligt kommunikationschefen Johnny Lindqvist.

– Vi är positivt överraskade över den stora mängd med ansökningar som inkommit när vi börjat vår rekrytering på allvar. Vi går nu igenom ansökningarna för att börja kalla folk på intervju. Vi känner mycket nyfikenhet i regionen på oss som arbetsgivare, och att många är väldigt intresserad av att få arbeta med våra frågor, skriver Johnny Lindqvist i ett mejl.

Snart fler tjänster

Totalt har 736 personer sökt jobb på det nya kontoret i Växjö, som ska vara igång senast 1 februari 2019. Men snart kommer det ut ännu fler tjänster.

– Detta är den första vändan med annonser, och snart kommer vi gå ut igen med nya tjänster. Detta beroende på att de anställda i Stockholm har lämnat myndigheten lite fortare än vad vi räknade med. Men å andra sidan så gör det att vi fortare kan börja bygga upp vår verksamhet i Växjö, och det är positivt för myndighetens framtid, skriver Johnny Lindqvist i samma mejl.

Antal tjänster och antalet sökande

Kommunikationsansvarig 1 tjänst: 38

Handläggare nationella statsbidrag 3 tjänster: 136

Handläggare Lupp 1 tjänst: 68

Handläggare till utvecklingsenheten, 1 tjänst: 94

Handläggare internationella enheten, 2 tjänster: 181

Handläggare nationella enheten, 5 tjänster: 200

Avdelningsjurist, 1 tjänst: 19

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.